Wednesday 24 July 2013

Odluka o kupnji zemljišta

Konačno smo odlučili na kupnju zemljišta, jednog od prvih koje smo vidjeli i koje nam je baš ono nekako „kliknulo“.
Cijena zemljišta je vrtoglavo visoka, ali  na nesreću vlasnika i na našu sreću, vlasnik spušta cijenu za duplo, jer je u nezgodnoj situaciji sa bankama (hipoteke i ovrhe), pa se želi što hitnije toga riješiti.
Mi smo se odlučili na 480m2 zbog našega budžeta koji je ograničen.

I što sada, kamo i kako dalje?


Razgovarali sa vlasnikom da vidimo kakva je situacija, zatim sa bankama koje mu „prave probleme“,  te smo razgovarali i sa odvjetnicom koja vodi slučaj vlasnika i banke, a koju je zapravo angažirao jedan od kupaca, jer je htio požuriti cijelu situaciju.

Čim smo sjeli sa odvjetnicom krenulo je detaljno objašnjavanje cijele situacije koje je trajalo 20ak minuta, i odradila je to sve u jednom dahu.  Uglavnom je sve jednostavno samo se mora poštivati neka komplicirana procedura banke koja oduzima dosta vremena. Osim nas tu su još 3 kupca susjednih parcela, što je dovoljno za banke i vlasnika kako bi se riješili duga. U prilog nam ide što se svim kupcima kao i nama žuri, a i vlasniku je u interesu da se riješi hipoteke, zbog kamata...
Uglavnom odvjetnica nam je rekla da će potrajati oko 3 mjeseca dok se mi upišemo na zemljište kao vlasnici. Odmah smo se odlučili da ćemo istu odvjetnicu angažirati za svoje potrebe, jer je jako upućena u slučaj i nema smisla nekoga drugoga uzimati. Osim toga, angažirali su je drugi kupci, pa će nam cijena biti povoljnija, jer zapravo radi isti posao za 3 kupca.

Nakon toga smo išli sa vlasnikom zemljišta do arhitekta, koji je izmjerio nama i još jednom kupcu kvadraturu koju želimo, odmah smo išli kod geometra da napravi skicu, koja je dalje išla prema banci, preko odvjetnice...

No comments:

Post a Comment